Honung

Honung, sötsak för gudar!

Honung är en läcker sötsak, används som skönhetsmedel och framför allt som hälsomedel. Som hälsomedel är hon känd sedan tusentals år. Hippokrates, som kallas för läkekonstens fader, sade redan 400 fKr:
”Honung garanterar ett långt och lyckligt liv.”

Han använde förstås Honung som medicin vid behandling av många sjukdomar, både in- och utvärtes. Honung är komplett föda och är ett av de mest värdefulla födoämnen som görs i naturen. (Eat me!!)

Honung absorberas fort av kroppen och ger snabbt energi. En del forskare säger att Honung verkar på hyn och att hon förlänger livet.

- I shit you not!

Honung - Er sötsak i Paradiset!

 

Mina tre dagar förra veckan...

Åååååh, ljuva liv! Mina tre lediga dagar förra veckan var synnerligen njutbara. Egentligen, bara att slippa klä på sig om man inte vill är njutbart i sig. Naturligtvis klädde jag på mig och gick ut i solen, men jag var inte tvungen och sånt njuter jag av. Jag njuter också av att få sova så länge jag vill. Även om jag vaknar klockan 8 och är pigg som en lärka, så njuter jag av att få vakna utan att väckarklockan vrålar ut sin Arabiska Disco, som jag har som väckningssignal.

Vilse var här och fixade iTunes. Eller egentligen behövde Vilse bara visa sig, så bugade sig iTunes i ödmjukhet och började fungera igen. Vilse är ett datasnille. iTunes är något att njuta av. Hur kan man leva utan musik? Det går inte. Det är ju nästan som att leva utan luft.

Tre dagar var jag ledig och jag njöt i fulla drag. Det bästa var nog den lååååånga lunchen med M från nu. Det tog säkert tre timmar. Och om jag hade hittat den nödvändiga sladden för att kunna ladda upp bilden på den gudimliga chokladtårtan vi åt till dessert, så hade ni fått se den i all sin härlighet. Den var nästan bättre än sex. Men bara nästan. Jag hittar inte sladden.

Igår köpte jag en cykel. För fem hundra buckareller fick jag en skitful cykel som har både karaktär och charm. Och den fungerar, för det har jag testat. Cykeln fanns i Storvreta, så jag passade på att träffa Mystiske Magnus när jag ändå var där. Han hjälpte mig att inte åka vilse i Storbyn, där ingen normal Honung hittar och sen fick jag mat. Vi var överens om att båda vill hångla, men inte med varandra. Jag är en Gudinna och jag väljer noga vem jag ska hångla med. Jag är varken desperat eller bitter, men lusten finns där. Och jag passar på att njuta av att jag vill. Det har funnits tider i livet då jag inte ville någonting - varken det ena eller det andra. Så jag njuter av suget i blodet.

Fördelen med att vara en Gudinna är att saker kommer till en när man behöver dem. Jag fick cykeln hemkörd till min dörr. Jag bad inte om det utan räknade kallt med att jag skulle ta med den på tåget och betala för att få ha den på tåget och sedan cykla hem den från tåget sent på kvällen och frysa ihjäl medan jag trampade. Men när någon erbjuder sig att köra hem den åt en så säger man givetvis ja. Och tackar så himla mycket. Så jag sa ja och tackade så mycket.

Vad har någon gjort för dig på sistone som gjort ditt liv enklare?

Jag tänker nog lägga mig nu och läsa i min bok som handlar om kärlekens energi. Jag tänker tala om för er vad jag tycker när jag läst klart den. Det är en självhjälpsbok. Jag läser mycket sånt nuförtiden, för att stärka min nya identitet som Gudinna och kvinna och individ.  Man är aldrig fullärd och man utveckls hela tiden och man blir starkare.

Njut av det. Och tänk inte för mycket. Lev!

Er Egen Honung - Gudinna inne i ett flow på en syrénlila cykel.

-Nobody puts Baby in a cornerVarför är det så svårt?

 

 En fråga som jag ofta ställer mig är varför det ska vara så svårt att prioritera sig själv? Personligen oroar jag mig för alla andras välbefinnande jämt och ständigt… och får skuldkänslor när jag inte är alla till lags och presterar 150 procent! Jag tror helt enkelt att jag är en duktighetsknarkare, alltså en människa som tror att summan av ens prestationer är vad som räknas. Det konstiga är att jag bara kräver detta av mig själv och ingen annan! I vilket fall är detta ett beteende som många kvinnor lider av, och som jag tycker att vi ska lägga på hyllan!

 

För några år sedan hörde jag en mycket klok person förklara hur man skulle tänka, och detta budskap skall jag nu föra vidare.

 

Tänk dig att du sitter på ett flygplan, och bredvid dig sitter ditt barn… plötsligt dimper gasmaskerna ned och du inser att du inte har många sekunder på dig att agera, vad gör du? De flesta skulle reagera instinktivt och sätta på gasmasken på sitt barn först och främst (detta var min tanke i alla fall), men då har du gjort ditt barn föräldralöst. Du skall ta på dig din egen gasmask först, för att sedan kunna sätta på gasmasken på ditt barn.

 

Vad de ville komma fram till var att man inte tjänar på att prioritera andra framför sig själv… för hur ska man då orka finnas till för andra? Mår jag bra så kan jag finnas som ett stöd för mina nära och kära, för vem tar hand om mig om jag själv inte gör det?

 

Här får ni en fantastiskt bra låt med en underbar grupp :)

 

  

Trevlig lördagskväll på er alla Gudinnor…. och Gudar ;-)

 

Kramar från Athena!


Hej, du underbara varelse!

Usch måste jag få börja med för jag tänker på väckarklockan "hihi"
Alltså när man köper sig en väckarklocka,varför får man då inte med en gummiklubba på köpet....ja jag menar ifall man någon morgon skulle vilja dampa ur på den där lilla saken som kan föra ett så helvetiskt äckligt ljud....visst är det väl lite konstigt.....håller ni med mig nu tjejer ;) Ja va bra,visste jag väl hahaha
Typ sådär började morgonen,fast utan gummiklubba då eftersom jag minsann inte fått någon sådan som bonus när jag köpte klockjäveln Grrr

Men föresten är inte jag på tok för bra människa för att hetsa upp mig så över en plingeling sak,så jag måste slå ihjäl han.....näe inte jag inte.Herre gud va fick jag de ifrån????? Hm tål att tänkas på

Sen mitt på dagen vid lunch tid kom en reporter från Amelia hem hit för en intervju......spännande
En jätte trevlig dam vid namnet Hella,så det blev kaffe å kakor som jag var så himla välförtjänt av för mitt fett har börjat hänga lite, ja så då måste man ju fylla ut de på något sätt och jag tog det kakvägen *mumms*
Intervjun gick bra,den ska bara finjusteras över helgen,sen i veckan kommer jag att få läsa igenom den,och det kommer även fotografer som ska fotografera lite. Å hörrni klart jag måste va me på bild....jag är ju Gudinna numera och så himla vacker.....

Och appropå vacker så tycker jag vi alla gudinnor ska ha en liten rit vi kör hemma varje morgon. Vi ska ställa oss framför spegeln i badrummet, ni vet den där jäveln som oftast har 100wattare i sig som lyser upp alla skavanker, men de e det jag vill avleda er ifrån med den här riten.
Så tillbaka till att vi ställer oss framför våran egen spegel tittar noga och ransaka de du ser, sen säger du högt och tydligt till din spegelbild:
-HEJ DU UNDERBARA VARELSE. och vipps så känner man sig lite bättre, vet ni vissa börjar till och med att le när dom säger dom där orden
Numera är det som så att jag inte gör det längre, gjorde de i flera år.....så nu vet jag att jag är den underbaste varelse ;)
Blev ett ogenomtänkt bloggande från min sida känns de som men suuuuper ändå va hahaha

KRAM till er alla gudinnor *puss*

Och den länkade låten passar väl bra in de är ju en massa beautiful i den texten =)

/Nova-Johanna
 
En fredag full av njuuutning!Man ska ta hand om sig själv, sina närmaste och gärna så många andra
som man kommer åt.

Så jag börjar med den viktigaste. MIG! En underbar
fredag full av njutnig. Började med en oansvarigt lååååång sovmorgon.
Mmmmmmmmmm! Sen la jag mig i soffan och läste ut en underbar bok innan
jag tog en allt för lång dusch. Mmmmmmmmmm igen!

Sen åt jag lunch med
den underbaraste gudinnan av dem alla, Honung. Vi unnade oss förrätt,
huvudrätt och efterrätt. Och vilken efterrätt sen! Den godaste
chokladkakan man kan tänka sig. Med vaniljgrädde. Mmmmmmmm ytterligare
en gång. Den är nästen bättre än sex......

Lunchen tog fabulöst lång
tid. Men det är jag helt säker på att vi förtjänade. Nu ska jag bara
ha myskväll för mig själv och gå och lägga mig knasigt tidigt så jag
är pigg fast jag ska gå upp före fem i morgon. Det är att ta hand om
sig själv. Så det så!

Ta en dag, en timme eller fem minuter och tänk
bara på DIG SJÄLV. Njut lite! Det har du helt säkert förtjänat. Ha det
underbart!

 /M från nu

Posta

Hur man gör: Man skriver av hjärtans lust och sen mailar man sitt inlägg till poppispost@hotmail.com

Plain and simple. Ni som har Nylleboken kan maila era inlägg där om ni vill.

/Honung

Gudinnors shopping

Igår shoppade jag litegrann. Jag köpte gudomliga badoljor och badskum. Jag köpte också en liten sexig klänning som jag ska ha den dagen det blir varmt.

Det är hela grejen med att vara en Gudinna. Man köper saker som får en att känna sig fabulös! Och man gör saker som får en att känna sig fabulös! Med små medel och positiva tankar så känner man sig precis så underbar som man är. Och jag förtjänar det.

Du också.

/Honung - fabulös!

Och apropå allt och ingenting så borde alla ha det som Hera. Hon har varit gift i 17 eller 18 år, något sånt... Och fortfarande tittar hennes man på henne tvärs över köksbordet och säger: "Vad vacker du är." Det är det yttersta beviset på gudomlighet. Visst förtjänar vi alla sånt?


Vackra Hera

Tyvärr är det svårt att stänga av det som mal inom en efter jobbet. Jag lyckas inte alltid att hitta den där knappen som stänger av jobb-Hera och förvandlar mig i den underbara harmoniska varelsen jag är innerst inne. Det blir jobb-prat hemma. Tyvärr.
Så ikväll satt jag och berättade för min älskade make hur struligt det är på jobbet just nu. Jag märkte dock att jag var lugn när jag pratade om det, annars kan jag var lite uppe i varv när jag berättar nåt som stressar mig.
Sitter han där och lyssnar (eller vad karlar nu gör när kvinnor pratar). Mitt i min berättelse tittar han bara på mig och säger: Vad vacker du är! Bara sådär: Vad vacker du är!

Så jag svävar på moln nu och vill dela med mig av hur jag känner mig just nu:


Nova-Johanna renoverar sovrum

Jaha då sitter jag här nu då med laptoppen i högsta hugg......måste få fälla en beklagan.....jag är helt slut efter renoveringen av sovrummet,fast de är väl positiv trötthet? Eller.....hm jo visst fan är det de =)
När jag kom med förslaget om att vi, (: VI de är jag och min man ;) skulle sätta ohyvlade breda plank som vi skulle vitmåla och ha som fondvägg bakom sänggaveln,lite shabby så där...... då tyckte han att mina ideér va lite udda som han nu uttryckte det, ja men vänta å se förfan det här kan jag, jag visste att de skulle bli kanon, för jag e så jävla bra på sån´t här......ja jag tror jag ska döpa om mig till INREDARENS INREDERSKA hahaha
Jag funderar länge.....överväger hit och dit men jag hade verkligen fastnat för den här stilen och jag är som gjord för  de här ;) Suuuuperbraiga jag liksom......"jodå så att e"
Så ner till sågen, köpte svindyra fuuuula utomhus plank breeeeda sådana å dyra va dom j*vlarna me *fniss*
Dom där svindyra ohyvlade planken ville jag ha som fondvägg vid sänghuvudgaveln.....alla tittar snett igen.....men i mitt stilla sinne tänkte jag haha ni kommer att älska de,tro mig era gubb j*vlar :D (fnissar igen)
Den liggande panelen målas i matt vit färg som JAG har bestämt för att jag är så jäkla bra på sån´t här haha
Sängen kommer på plats,blir de inte lite trångt säger karlsloken Grrrr de är ju inte klart än,i med madrasserna bäddar i dom nya lakanen från U.S POLO suuuuuper snyggt så man svimmar typ.....Fan va bra jag är. Ursäkta mig men jag måste bara få säga de igen.....Fan va bra jag är ;)
såja nu är korg-vilo fåtöljen på plats......nu börjar de likna något
Mina new-yourk tavlor finns i rummet men inte på väggarna än,även en superbra tjej måste ju få tveka lite över valet om hur tavlorna ska sitta, eller hur?
Och gissa vad målar killen och alla andra negativa karlar sa
-Men herre gud,fan va snyggt,helt otroligt hur kunde du veta att de skulle bli såhär bra??? I´m a woman and The Best hahaha
 
Vi avslutar de här med 5 små ord som lyfter en flera meter, och tjejer vi säger de i kör.....
1 JAG
2 ÄR
3 SÅ
4 JÄVLA
5 BRA!Från Freja

En vis kvinna har talat om för mig att jag är en Gudinna.

Visa kvinnor bör man lyssna till, även om man kan vara något skeptisk till tanken att se sig själv som Gudinna... Så jag lyssnade..... och sen tänkte jag... och kom fram till att det bor nog en liten Gudinna i mig i alla fall, även om hon kan ta sig olika uttryck och kanske inte alltid uppföra sig så Gudinnelikt som hon borde...
Jag tror jag funnit mitt rätta element och min själsfrände i Gudinnan Freja!

Varför ska jag återkomma till vid ett senare tillfälle...

Kram så länge från en pånyttfödd Gudinna med aptit på livet!

Nu, Honung!

Nu ska jag berätta för er varför jag älskar mina Systergudinnor så mycket!

Hera: Har jag känt i en herrans massa år. Vi har upplevt både skratt och tårar ihop.

Under flera långa år var vi separerade från varandra för att hon följde linjen i sin hand och sitt hjärta och flyttade till Holland och gifte sig och bytte till ett efternamn omöjligt att komma ihåg och ännu mindre stava till. Hon är en kvinna som säger: "Du har inga dåliga egenskaper".

Hon har nära till skratt, hon har en varm humor, hon sjunger hela tiden och gör det bra och hon är en supermamma! Hon behöver inte läsa en handbok för att bli en Gudinna. Hon har alltid varit en. Kanske sätter hon sig ner och gråter en skvätt när saker kör ihop sig - men sen tar hon tag i det. Hon har action i blodet.

Och hon plockar fram det allra bästa i mig. Hon fixar mitt hår. Och hon ger mig generöst av sin visdom när jag verkligen behöver det.

M från nu:  Gudinnan som bestämde sig för att sluta vara feg och plockade bort mig från tristess i mörkaste November. Hon som berättar för mig att jag är underbar och fantastisk. Hon som introducerade mig för Gudinneboken. Hon som lät mig campa på sin soffa när jag var ett vrak - innan jag började min Gudinneutbildning. Hon boostar mitt ego. Hon ger mig energi.

Hon inspirerar och utmanar mig. Och hon får mig att kläcka strålande idéer. Hon är en av de smartaste, varmaste och mest generösa människor jag känner. Hon strålar.

Hon är stark, men vågar vara svag. Hon är lugn när andra drabbas av panik. Och hon tar tag i saker hon tycker att det är värt att ta tag i. Hon väljer sina vägar och de är alltid, på något underligt sätt rätt.

Freja: Hon som kommer och hämtar en när man står på en tågstation i Upplands Väsby och gråter ögonen ur sig. Hon som ser till att jag tar hand om mig.

Hon vars hem också alltid står öppet när man behöver, precis som de två här ovanför. Hon som delar med sig av sina problem och sina glädjeämnen i tillvaron. Hon som alltid har ett öra till låns... Åååååh, jag är så glad att jag hittade henne igen!

Hon ger komplimanger från hjärtat. Hon brukar ge mig komplimanger för mitt hår, som Hera fixat.

Dessa tre är de som hittills kommit med inlägg i den här bloggen.

Alla är välkomna! Please...

Mina brudar och systergudinnor - Ni är alla underbara människor och jag vet inte om jag klarar en dag utan någon av er. Ok, jag klarar mig eftersom jag är en Gudinna, men det skulle bli så mycket tråkigare!

Puss & Kram Alla!

/Honung

M om Karma

Mmmmmmmm, M gillar oxå karma..... Jag tror stenhårt på karma. Det måste ju vara den högsta formen av rättvisa. När jag är fabulös och underbar och gör andra människors liv lite bättre kan jag verkligen känna hur min gloria bär mig lite lättare genom livet. Inte för att jag är något helgon direkt. Men jag har blivit kallad ängel vid ett eller annat tillfälle. Mina vingar är lite svarta i kanten där min inre bitch bor. När hon kommer fram kan det hända fantastiska saker men man vill nog inte stå i vägen. Som en mycket klok gudinna sa före mig "what goes around comes around". /M från nu

Hera om Karma

Jag är en gudinna. Det är därför jag är med här! Karma tror jag starkt på: what goes around comes around brukar man säga när någon gjort något elakt mot någon. Det tror jag på. Men det jag framför allt praktiserar och är övertygad om är att "goda gärningar" skapar god karma, och det sätter hela universum i en positiv spiral. Idag åkte jag till mamma efter jobbet för att låna hennes våffeljärn. (Har du ätit våfflor idag???) Bråttom ut ur porten, våffeljärnet i en kasse, långa steg mot bilen. BOM! Slår portdörren igen bakom mig. Möter jag en gaaaaammmmmaaaallll dam, med käpp i en handen och matkasse i andra... Jag tittade på henne och sa: Nej, nu får jag dåligt samvete. "Det behöver du inte få" säger tanten... Jag gick tillbaka till porten och låste upp åt henne och höll upp dörren. Hon tittade på mig och såg så nöjd ut och tackade. Jag rättade till glorian och flög bort till min bil. Gör ni "goda gärningar"? Undviker ni att göra "elaka saker"? Undviker ni att t.ex. tala illa om andra?

Inlägg från M från nu

Jag är ganska underbar som inspirerade Honungsbullen att skapa denna blogg. Hon är fullständigt fantastisk som gav alla oss gudinnor en samlingsplats. Ser fram emot att lära känna er alla från era allra bästa sidor. Ta hand om er tills vi hörs och ses! /M från nu

Heras inlägg

Var villiga att vara själva, men var inte ensamma. Älskar man inte sig själv, gör ingen annan det. Om ni inte vill vara ensamma med er, vill ingen annan vara det heller. - Iyanla Vanzant

Gudinnor!

Här vill jag samla mina brudar. Och deras brudar. Här vill jag att vi ska sprida positiv energi. Vi ska strö komplimanger omkring oss. Till varandra och till oss själva.

På't tjejer! Behövs bara en rad eller två för att göra någon glad ok?

Puss & Kram!!!

/Honungsbullen


RSS 2.0