Att vända ett nytt blad!

 

 Vissa beslut i livet är jobbiga att ta, men rotar man långt in i sin själ vet man oftast vad som till slut blir det bästa, trots en fördömande och ibland tråkig attityd från omgivningen. Jag kan inte förstå hur folk kan döma andra innan de gått i dennes skor. Att ta beslut som påverkar alla i ens omgivning, och rör runt i grytan, är ofta provocerande men kanske nödvändigt. Vad man kan ha i åtanke är att man som åskådare aldrig har hela historien till sitt förfogande, och att man då kanske hellre friar än fäller.

 

Förmodligen låter jag lite kryptisk, men vad jag vill få fram är att vi inte ska vara så snabba med att döma andra efter våra egna moraliska värderingar. Vi är bara människor, som ibland tar oövertänkta alternativt övertänkta, men för omgivningen dumma, beslut (inom lagens ramar givetvis).

 

Den enda som kan leva ditt liv är du, och den enda som kan ta livsavgörande beslut om ditt öde är du själv. Ibland måste man såra andras känslor, för att alla i slutändan ska få vara lyckliga. Att vända blad i livets bok är inte alltid enkelt, men förhoppningsvis något man som människa växer av. Att ligga på sin dödsbädd och undra vad som kunde blivit är ett tragiskt scenario!

 

Hellre ångra det man gjort än det som aldrig blev gjort.

 

Athena the Godess of Wisdom has spoken ;-)

 


Kommentarer
Postat av: M från nu

Har alltid gillat uttrycket: Lev livet för fan, innan livet lever fan med dig. Sen är det bättre att ångra något som man gjort än en massa som man aldrig gjorde. Om man skall leva livet för att göra alla andra nöjda blir det inte mycket med det. Man kan inte göra mer än att fatta så kloka beslut som möjligt, ta ansvar för dessa och leva det bästa livet man kan. Lycka till!!!

2009-04-27 @ 14:20:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0